2020. június 07. Vasárnap | Róbert napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2015-10-19  

Csökken a lakásépítés áfájaAz építőipar 2013 óta tartó növekedését követően idén augusztusban a termelés volumene és az új szerződések állománya mérséklődött az ágazatban, ezért a kormány a lakásépítés további ösztönzésének lehetőségét vizsgálja: a lakáshitelezés kiterjesztése mellett a lakásépítések áfájának csökkentése is lökést adhat a beruházásoknak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Idén augusztusban az építőipari termelés volumene 6,1 százalékkal mérséklődött éves összevetésben, míg az év első nyolc hónapjában 4,7 százalékos bővülést mértek. A korábbi hónapokban tapasztalt növekedéstől elmaradó dinamika mögött részben a tavalyi év kiemelkedő teljesítménye miatti magas bázis húzódik meg, másrészt a szerződésállomány csökkenése már előrevetítette az ágazat teljesítményének gyengülését.
A GKI építőipari bizalmi index értéke augusztus után szeptemberben is tovább javult, és a lakáspiacon bekövetkezett trendforduló némileg ellensúlyozhatja a rendelésállomány szintjét és az EU-s források ciklikusságát. A kormány mindemellett vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tartható fenn az ágazat tartós növekedése - közölte az NGM.

Forrás: Világgazdaság Online

www.sokingatlan.com