2020. június 07. Vasárnap | Róbert napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2016-04-12  

Ahol az építési telkeket egy családi ház áráért adjákBár vidéken a családi ház hagyományosan erős versenytársa az új lakásoknak, a januártól bevezetett CSOK bővítések hatására nagyvárosainkban fokozott érdeklődés mutatkozik ez utóbbiak iránt. A kereslet élénkülése első lépésben a telekárakat hajtotta fel, emellett egyre kevesebb megyeszékhelyen találkozhatunk már 300 ezer forint alatti négyzetméterárakkal - áll az OTP Ingatlanpont vidéki telek- és újlakás-piaci elemzésében.

Az élénkülő kereslet hatására egy 800 négyzetméteres építési telek a kelet-magyarországi megyeszékhelyeken 8-16 millió forintba kerül, kivéve Debrecenben és Kecskeméten ahol akár a 20-24 millió forintot is elérheti. Pécsett és Székesfehérváron is ez a jellemző ár, Győrött és Sopronban azonban egy ilyen méretű telek vételára sok esetben a 30 millió forintot is meghaladja.

Az alacsony kínálat és a CSOK által teremtett kereslet is hozzájárult ahhoz, hogy a telekárak a legtöbb megyeszékhelyen 10-20%-ot, de bizonyos városokban akár 40-50%-ot is emelkedtek. Ebből adódóan az a helyzet is előállhat, hogy a tervezett családi ház teljes építési költsége alacsonyabb lesz, mint az üres telek megvásárlása.

Forrás: Portfolio.hu

www.sokingatlan.com