2020. június 07. Vasárnap | Róbert napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2019-01-10  

Már nem a belváros drágul a legjobbanA mostani ingatlanpiaci felívelés egyik kiindulópontja a budapesti belváros volt, ahol a befektetési célú kereslet erősödése adta meg az első lökést az áremelkedésnek. Mostanra viszont ez a helyzet megváltozott, a külsőbb kerületek is elkezdtek felzárkózni, így a lakásárak változását tekintve egy teljesen más kép fogad - derül ki az OTP legújabb Értéktérképéből.

Budapesten 2018 első három negyedévében az egy évvel korábbihoz képest a XVIII. kerületben emelkedtek legnagyobb ütemben az árak, míg a dobogó második és harmadik fokára a XVII. és a XXI. került. Előbbiben mintegy 30 százalékkal, utóbbi kettőben mintegy 25 százalékkal kellett többet fizetni ugyanazért a lakásért 2017 azonos időszakához képest. Ez sem jelenti persze azt, hogy a belvárosban megállt volna a lakásárak emelkedése, a középmezőnyben elhelyezkedő I., V., és VII. kerületben is közel 20 százalék volt ugyanez az érték.

Már nem a belváros drágul a legjobban

Valódi lassulásról inkább csak a VI. kerületben beszélhetünk, ahol mostanra 15 százalék alatti az éves drágulás üteme, míg a felzárkózás egyedül a XXIII. kerületben várat magára, ahol mindössze 3-4 százalékkal emelkedtek az árak.

Érdemes azonban az egyes irányítószámkörzeteket is megvizsgálni, ahol részletesebb képet kaphatunk arról, hogy milyen mértékben változtak a fővárosi lakásárak. A térképen a sötétzöld szín jelenti a legnagyobb mértékű, a világoszöld a legkisebb mértékű árnövekedést, pirossal pedig az a három körzet látható, ahol a vizsgált időszakban lejjebb mentek az árak.
Már nem a belváros drágul a legjobban
Forrás: OTP Értéktérkép

Noha a Portfolio Ingatlan legutóbbi elemzésében megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy 2019-ben budapesti átlagban 10 százalék alá mehet az áremelkedés, hogy ez valóban így lesz-e, az csak egy év múlva derül majd ki.


Forrás: Portfolio.hu

www.sokingatlan.com