2020. június 07. Vasárnap | Róbert napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2014-03-06  

Újra ára lehet az ingatlanoknak MagyarországonA Duna House felmérése szerint hamarosan nem lehet áron alul ingatlant eladni és venni Magyarországon. Ezt arra alapozzák, hogy februárban kimagaslóan sokan adtak-vettek ingatlant, ha ez a jövőben is így folytatódik, vége lehet az évek óta tartó stagnálásnak.

A válság utáni időszak egyik legerősebb ingatlanpiaci forgalmáról számolt be a Duna House. A tavalyi februárhoz képest 12 százalékkal több adás-vétel zajlott, ha pedig az első két hónapot tekintjük, akkor is 10,5 százalékos az erősödés a két év azonos időszakában.

Bár korai még idei becslésekbe bocsátkozni, de ha ez a tendencia folytatódni tud, akkor a válságot követő legerősebb forgalmát produkálhatja a piac.

A Duna House február elején megjelent keresleti indexe is alátámasztja az erősödést, vagyis az ingatlanközvetítő irodáiban érdeklődő potenciális vásárlók száma is meglepően megugrott. Ha a 10-én megjelenő keresleti index továbbra is magas intenzitást mutat, úgy várhatóan a tranzakciószámok erősödése is biztosnak tekinthető.

Ha megtörténik a trendforduló, úgy számítani lehet arra, hogy az ingatlanárak régóta tartó stagnálását emelkedés követi.

Januárban még arról szóltak a hírek, hogy átlagosan 20 százalékot kellett engedniük az év első hónapjában az árból, ha szerették volna eladni az ingatlant. Legjobban azok jártak, akik panelt árultak, míg legrosszabbul azok, akik Pest megyei családi házuktól szerettek volna megszabadulni.Forrás: Privátbankár.hu

www.sokingatlan.com