2020. június 07. Vasárnap | Róbert napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2014-03-06  

Ilyen luxuspark épülhet Budán: napokon belül kezdődik a bontásNapokon belül megkezdik a volt ipari minisztérium és az egykori Ganz gyár megmaradt épületeinek bontását a II. kerületi Margit körúton - derült ki egy mai napon tartott sajtótájékoztatón. A felszabadult területen közpark várja majd a budapesti lakosokat.

Napokon belül megkezdődnek a Margit körút 85-87. alatt található, volt ipari minisztérium bontási munkálatai - hívta fel a figyelmet Halmai Zoltán, a Millenáris Széllkapu Kft. ügyvezetője a terület rehabilitációjára kiírt ötletpályázat mai napon tartott díjkiosztó ünnepségén.

A tervek szerint, a két ütemben megvalósuló bontás első, 2-2,5 hónapig tartó fázisában a belső részeket és épületgépészeti berendezésket bontják el, ami a környék járókelői számára nem lesz különösen látványos munkafolyamat, vagyis nem fogjuk úgy érzékelni, mintha ténylegesen zajlanának a bontási munkálatok. Majd ezt követi a második szakasz, amelyben a vasbeton-szerkezetet mintegy 3 hónap alatt tervezik eltüntetni.

Luxuspark a lebontott épületek helyén

A Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. 2014. januárjában ötletpályázatot írt ki a Margit körút - Kis Rókus utca - Fény utca - Mammut II. bevásárlóközpont által határolt terület rehabilitációjára. A várakozásokat jelentősen meghaladó számú, kategóriánként 108 illetve 120 pályamű érkezett a február 24-i határidőig. Végül a zsűri 23 munkát talált díjazásra és továbbgondolásra érdemesnek.

"A nagy érdeklődés és az előzetes várakozásokat felülmúló nagyszámú pályázat azt mutatja, hogy a tervezett közpark fontos a kerületben, a fővárosban élők és az építész szakma számára is. Számos eredeti ötletet kaptunk, amelyek megvalósíthatóságán komolyan el kell majd gondolkoznunk, végleges döntés a fejlesztés irányáról csak később, valamennyi szempont mérlegelése után születhet." - mondta Halmai Zoltán, a Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. ügyvezetője.Forrás: Pénzcentrum.hu

www.sokingatlan.com