2020. június 07. Vasárnap | Róbert napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2014-03-10  

Erről mindenképp faggassa ki ingatlanosátAz ingatlanügynök sok esetben kulcsszemély az ingatlanvásárlás kapcsán, ráadásul sokszor életünk legnagyobb tranzakciójánál segédkeznek ezek a személyek, így nem mindegy, hogy kihez is fordulunk valójában. Erre kell figyelni, ha jó ingatlanügynököt szeretnénk.

Az ingatlanügynök sok esetben kulcsszemély az ingatlanvásárlás kapcsán, ráadásul sokszor életünk legnagyobb tranzakciójánál segédkeznek ezek a személyek, így nem mindegy, hogy kihez is fordulunk valójában. A Fox Business összeállított egy listát, hogy mire is kell figyelni, ha jó ingatlanügynököt szeretnénk.

Fontos az, hogy az ügynök rendelkezzen engedéllyel, illetve érdemes megtudni azt is, hogy egy nagy cégnek, vagy egy kisebb vállalkozásnak dolgozik. Lehet, hogy egy igen speciális ingatlantípusnál jobban járunk egy kisebb, helyi céggel, mint egy nagyobbal, amelyek nem repülnek rá az ingatlanpiac bizonyos szeleteire.

Fontos az is, hogy részmunkaidőben, vagy teljes állásban dolgozik-e egy ügynök, az ingatlanpiac ismerete ugyanis napi aktivitást kíván. Meg kell tudni azt is, hogy érkezett-e panasz korábban az ügynökre, illetve hány éve dolgozik az ügynök a szakmában. Sokszor a nagyobb tapasztalat kifizetődő, ám vannak olyan helyzetek is, amikor a frissen a piacra lépett ügynök rámenősebb.

Azt is meg kell kérdezni, hogy beszélhetünk-e például legutóbbi három ügyfelével, így képet kaphatunk a szolgáltatás színvonaláról. Meg kell tudni azt is, hogy milyen csapattal dolgozik együtt, és tisztázzuk azt is, hogy pontosan mit is kapunk a pénzünkért.Forrás: Hvg.hu

www.sokingatlan.com