2020. június 07. Vasárnap | Róbert napja
Ingatlankeresés
Ingatlan típusa:
 
ingatlan keresése
 
ingatlan keresése
ingatlan keresése
Keresés hirdetés azonosítóra:
ingatlan keresése
eladó, kiadó ingatlanok, házak, lakások, ingatlan
Ingatlanjog
2014-03-24  

Visszatér a bika a globális ingatlanpiacraA világ legnagyobb ingatlanfórumán, a Cannes-i MIPIM-en résztvevők nagyon optimisták voltak, többségük szerint visszatér a lendület a kontinens kereskedelmi ingatlanpiacára - állítja a CBRE, a rendezvényen készített felmérés alapján. A Magyarországra visszatérő befektetőket főleg az irodák és a kiskereskedelmi ingatlanok érdeklik majd.

A CBRE több mint 300 szakértővel készített kutatása szerint a túlnyomó többség (85 százalék) a "bika-piac" (hossz, azaz az árak emelkedő trendje) visszatérését várja az idei évtől. A válaszokból az is kiderül, hogy a bizalom a globális pénzügyi válság előtti szintekre nőtt: a megkérdezettek 53 százaléka úgy nyilatkozott, hogy "még pozitívabban" vagy "hasonlóan" érzi magát, mint 2007-ben.

2014-ben nagyot fordult velük a világ és most már a növekedést tartják szem előtt.  A válságtól távolodva a befektetőknek már sokkal jobb a véleménye az eurózónáról, mint korábban, amikor jelentős szakadék volt Európa északi és déli része között. Ma már a fellendülés és a növekedés jelei látszanak - nyilatkozta Jonathan Hull, a CBRE európai tőkepiacokért felelős vezetője.

Ezek a legkapósabb termékek

A befektetők 40 százaléka az irodákat, 32 százalékuk a kiskereskedelmi, 28 százalékuk az ipari ingatlanokat preferálja vásárláskor. Jelentős a kereslet a központi piacok (Egyesült Királyság, Németország, Franciaország) ingatlanjai iránt - ezeket az országokat a válaszadók 40 százaléka jelölte az első helyen, de sokakat a fellendülő (34 százalék) és felzárkózó (26 százalék) piacok érdeklik, ami szintén a befektetői bizalom emelkedését és a kockázatvállalás erősödését vetíti előre 2014-ben.

A MIPIM-en tapasztalható optimizmust a CBRE európai ingatlan-befektetői szándékokról készített 2014-es felmérése is alátámasztja, ami szerint a befektetői bizalom Nyugat-Európában jelentősen javult 2013-hoz képest, a kontinens nyugati piacát a megkérdezettek 71 százaléka a legjobb globális régiónak gondolja.

Ezek a befektetési célpontok

A jelentés szerint jelentős elmozdulás tapasztalható a földrajzi preferenciák között is: ma a befektetők 19 százaléka voksol Spanyolországra - a tavalyi arány csak 6 százalék volt és ma Madrid a második legkedveltebb európai város London után, illetve Barcelona szintén szerepel a legjobb 10 befektetési célpont között. A "fellendülő piacok" befektetési lehetőségeire is jelentős az érdeklődés, amit Amszterdam és Dublin szintén az első 10 piac közötti helyezése is bizonyít.

A befektetői bizalom javulásával a felzárkózó piacok, így Magyarország iránti érdeklődés is nő. A befektetők újra megvizsgálják a helyi üzleti lehetőségeket és készek befektetni a magyar ingatlanpiacon. A bizalom alakulásával párhuzamosan a budapesti iroda- és kiskereskedelmi piac kerül a Magyarországra visszatérő befektetők célkeresztjébe - mondta Tim O'Sullivan, a CBRE budapesti ingatlanbefektetési vezetője.

 Forrás: Napi.hu

www.sokingatlan.com